Melyik “mágia” a helyes?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy melyik mágia a helyes, vagy egy rítus hogyan helyes. Nos. Kicsit boncolgatnám. Ugye maga a ritus nem más, mint egy adott körülmény megteremtése. Ennél is tovább megyek. Nem csak a körülmény megteremtése, hanem a saját energiák csúcsra pörgetése, a robbanáspont eléréséhez a segítség.

És akkor boncolgassuk. Legyen egy tök egyszerű dolog. Egy entitással felvenni a kapcsolatot.

Ez két csoportra osztható.

1. Entitást idehívsz ( mágusok ),

2. Te lépsz át a túloldalra ( sámánok ).

Szóval van egy szándék, és van/lesz egy eredmény. És itt jönnek a képbe a különböző irányzatok. Legyen akár kabbalisztikus, wicca, sámán, egyiptomi, atlantiszi, taoista, stb, stb…. Mindegyik más és más módszert ír le az eredmény hatásos eléréséhez. Ha minden szertartás leírása szentírás lenne, akkor hogy lehetne, hogy mégis mindegyik működik, holott sokszor szöges ellentétei egymásnak? Valamint ennek fényében nem botor állítás, ha egy irányzat képviselője azt állítja, hogy “ezt így kell, csak így lehet”? Sőt, egy irányzaton belül is van egy adott célra több választható út. Itt jön képbe a dogmatikus tanítás. Amikor valaki azt állítja, hogy ezt így kell, így a helyes. Ok, míg csak tapogatózol az úton, jobb ezekbe kapaszkodni, és ezek a tapasztalatok fognak végül segíteni, hogy elkezd az igazi tanulás, a tapasztalás útját járni.

Itt fontos megjegyezni, hogy ettől függetlenül ez nem játék, és a védekezésre mindig figyelj oda! Sőt, ebben adott irányzat, melyet tanulsz, a fő mérvadó, hisz a védekezés sokkal fontosabb, mint a “támadás”. 

Szóval a dogmatikus tanításnak egy előnye van, hogy a saját rendszer szerinti rítust a tökélyre tudod fejleszteni, így a hibalehetőség minimális. Kockázat tehát alacsony.

Ezek fényében kijelenthetjük, hogy a rítusok, szertartások végrehajtása egy célt szolgál. Kialakuljon egy olyan egyre halmozódó “erőkúp”, mely kitörhet, aztán körbe vehet téged, elindulhat az eredmény felé, vagy “uralma alá hajthat” más erőket. Miért fontos ez? Ha ezt megérted, akkor elindulhat egy kreatív munka benned. Megkeresheted azt, hogy hogyan tudsz esetleg több energiát felszabadítani magadban egy cél érdekében. Attól, hogy egy rítus 1000 éve egyformán zajlik ( persze ne feledjük, hogy valószínű 1000 év tapasztalata nem légvárakon nyugszik! ), nem jelenti azt, hogy nem lesz egy számodra megfelelőbb. Keresd a határaidat, de ésszel! Az alap szabályok úgyis mindenhol ugyanazok, de az út, amin keresztül elérheted, még eme szabályokon belül sem egy hajszálvékony ösvény. Ismerj meg több oldalt, irányzatot. Lehet varázskört építve egy ceremónián belül, egy oltárt használva, felépítve, Lehet, dobbal, csörgővel elérni a robbanáspontot. Nem is beszélve egyéb lehetőségekről…. 😉

Ami viszont fontos! Azaz nevezzük TÖRVÉNYNEK….

1: Csak akkor keress új utat, mikor a saját rendszered szerint már működik valami.

2: MINDIG BÁRMIT CSINÁLSZ, A CSELEKEDETEIDET A TISZTELET VEZÉRELJE A “SZELLEMVILÁG” IRÁNT, ÉS AZ ALÁZAT! Nem éri meg felbosszantani őket…

Na ragadj le, légy kreatív és tanulj folyamatosan, a meglevő tudásod meg alakítsd a tapasztalataid alapján.

Share

Minden vélemény számít!