Jós eszközök…. ( saját eszköz készítése )

stonesdivin_2stonesSzámos eszköz létezik jóslásra és számos módszer. Most az egyszerűség mentén haladva segítek pár gondolattal, ha esetleg nem tudtál dűlőre jutni a választással és valami igazán erőset szeretnél. Léteznek a tarot kártyák, érmék, pálcikák ( ji ching ), rúnák, csontok, kávézacc és még lehetne sorolni. Ezek közül talán csak a rúnáknál említik meg azt a fontos dolgot, hogy ha teheted, te magad készítsd el… Nem véletlen fontos momentum. Amit én ajánlok, szintén ezen az elven alapul. Saját magad állítod elő, a saját szimbólum rendszereddel, a saját energiádat beletéve a saját szimbólum rendszereddel. Ettől lesz az ereje erősebb bármilyen, megvásárolt, nagyüzemben gyártott jóseszköznél. És szinte még pénzbe sem kerül. Festék és lapos kövek kellenek hozzá.  Gyűjts magadnak tetszőleges számú követ. Értelem szerűen minél kevesebbet használsz, annál pontatlanabb lesz, minél többet, annál nehezebben fejthető. 14-28 kő ideális. Az enyém 21 pl. Ha ennél töb köved van, semmi gond. Ugyanis az a szép benne, hogy mivel saját, rád jellemző szimbólum rendszert használsz, és az életed is változik, más események lesznek fontosak, sorsfordítóak és zeket esetleg szimbólumként bele is viszed a kövekbe, változhat a kövek összetétele is. Azaz előfordulhat és megteheted, hogy kiveszel belőlük, vagy bővíted, vagy egyszerűen egy meglevőt kicserélsz.

obsidiankarunaMik lehetnek a szimbólumok? Az alap, kezdő szimbólumrendszert úgy érdemes összeállítani, hogy a számodra jelentőséggel bíró dolgokat testesíted meg. Pl esetemben a teljesség igénye nélkül hegy ( megpróbáltatások, feladatok, kihívás ), víz ( erő, folyamatosság, alkalmazkodás ), szertartás ( ünnep, tisztelet, áldozat, felajánlás ), szellemvilágbeli segítő ( segítség kérése, üzenet, figyelmeztetés, feladat a szellemvilággal ), nap ( férfi energiák, aktivitás, öröm, tanitás ) , hold ( női energiák, szomorúság, fáradtság, tanulás ). És emiatt van a másik nagy előnye, hogy nem kell megtanulni mindegyik jelentését külön, hisz mivel te állítod össze a benned levő dolgok alapján, így már létrahozásától kezdve tudni fogod. Fontos, hogy adott szimbólumot mikor felviszed a köre, akkor csak erre a szimbólumra és arra koncentrálj, hogy mit jelent majd a számodra. Így töltöd meg a követ a jelentéssel bíró információkkal a „feladatát” illetően. Minden követ festés előtt ÉS után, ha megszáradt zsályával füstöld meg. Ahogy az eszközöket is amivel készíted és magad is. Ezt ne hagyd ki, nem jó ha más energiák is belepiszkálnak a dologba…

Szóval ha megvannak a kövek, felvitted rá pl festékkel a szimbólumot ( lakkal kopásállóvá tehetőek, bár nem érdemes, hisz a szimbólumok kopását lehet úgy értelmezni, hogy amikor lekopott, ideje lecserélni vagy kivenni a készletből. ) Amennyiben elkészült az összes, akkor helyezd egy oltárra vagy  ( én nem javaslom, hogy otthon csináld, hisz kint sokkal több erőt hívhatsz be és mivel a természet maga egy templom…. Másrészt ha kimész a természetbe, megkeresed a helyet,  elkészíted az oltárt, akkor egy olyan folyamatban veszel részt, ami belül is felkészít a szertartásra és egy felkészültebb tudatállapotban foghatsz hozzá, esetleg már a folyamat közben megjelenhetnek segítők, míg otthon 5 perc  alatt összedobott oltáron vagy már meglévő otthon használt oltárra feltéve saját magadat nem biztos, hogy olyan tudatállapotba tudod hozni, hogy igazán megfelelő erővel bírjon ) készíts egy oltárt egy számodra erős helyen a természetben és segítőiddel/szellemekkel közösen „keltsd életre”. Kérd meg őket, hogy segítsenek felerősíteni a benne felgyűlt, általad beletett energiákat.

Ha ezzel meg vagy, akkor onnantól használható. Ahogy a szimbólumokat is te magad választod ki, úgy a kirakás módszerét is. Van aki sorban húz köveket, van aki piramis jelleggel kirakja, van aki kiszórja. Én pl a szórás mellett döntöttem. És felülről lefele haladva értékelem ki. Azokkal a kövekkel amik úgy érkeztek le, hogy a szimbólum nem látszik, mert az „alsó oldalán” vannak, nem foglalkozom. Van aki viszont azt is megnézi, mert esetleg az is üzenettel bír számára. A lényeg, hogy egy kérdésre, helyzetre csak egyszer kérdezz.

Mint látjátok ez egy jóval szabadabb, könnyebben tanulható és szerintem erősebb forma a jóslásra, információ kérésre. Viszont a szabadsága mellett van pár szabály, ami fontos és kötelezően betartandó.

1: Tárold mindig olyan helyen és körülmények között, hogy a köveid szellemei tiszteletet érezzenek.

2: Ha kedvezőtlen számodra egy válasz, fogadd el, ne kérdezd újra.

3: Ha lehet, más ne érintse őket. Személyes és neked szóló dolog, a te energiád van benne. Ha mégis használja más, akkor utána zsálya ( vagy szantál, cédrus ) füstölővel tisztítsd. Viszont amíg nem lesz a „részed”, addig nem publikus, ne mutogasd és ne add más kezébe és ne használja más! Először neked kell vele kontaktusba kerülni.

4: Időnként érdemes kivinni és újra felszentelni, feltölteni, életre kelteni őket. Mondjuk ha új követ raksz bele, akkor amúgy is elvégzendő feladat, így érdemes ekkor az egész készlettel foglalkozni.

5: Minél többet van veled/nálad, annál jobban kötődni fog hozzád. És viszont. J

6: Ha már szimbiózisban vagytok, akkor nyugodtan tartsd a fekhelyed mellett miközben alszol. Figyelem, álmok formájában üzenhetnek…

 

Share

Minden vélemény számít!