forex trading logo

Címlap
Füstölő házilag PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
Írta: Szabadsólyom   
2010. december 11. szombat, 14:27

Jönnek az ünnepek, így általában azok körében is előkerülnek a füstölők, aki amúgy nem nagyon szeretik használni.

De... :) Rengeteg füstölő kapható különféle illatokban, ellenben nagyon sok tartalmaz olyan anyagokat, melyek nem a legjobbak.

 

 

Gondolok itt az enyvre, illetve a mindenféle egyéb adalékanyagra. Minél sötétebb egy füstölő ( pl a fekete színű füstölők kerülendők, ezek általában a tömegygyártott kínai termékek. A tibeti füstölők ajánlottak, ezek színén is látszik az "odefigyelés", hisz a drapp és világosbarna szín a domináns és több gyógynövényből készülnek ), annál több adalékanyagot tartalmaz.  Lehet enyv, mesterséges illat aroma, stb... Mit lehet tenni, ha ezeket szeretnénk elkerülni? Vagy saját illatot szeretnénk, ami máshol nem kapható?

Native körökben sok helyen használják a tűzből kivett parazsat. Ez helyettesíthető vízipia szénnel ( ezoterikus és vizipipa boltokban kapható ), illetve tömjénszelence szénnel. Bár a kettő ugyanaz, ez utóbbi kegytárgyboltokban is kapható.

Kell mellé egy hőálló tálka. Lehet kapni ilyet is ezoterikus boltokban, vagy aki igazán autentikus "tálkára vágyna" rendelhet külföldről abalone kagylót.

 

Abalone kagyló

Innentől megnyílnak a lehetőségek a saját illatok számára. Egy ilyen szén általában 30-40 percig izzik, tehát kicsit tovább is tart mint egy füstölő pálcika. Az intenzitását meg mi magunk szabályozhatjuk. Hazai növények közül a zsálya, kakukkfű borsmenta tökéletes, és szárítva sokszor akár fűszerként is kapható, de gyógynövényboltokban szinte végtelen a kínálat valamint akár a fenyőgyanta. Kintről van egy két olyan növény, amit szintén érdemes megrendelni, még ha 2-3 hetet kell is rá várni. Ha valakinek nem sikerül rendelnie, vagy nem akar nyűglődni vele, szóljon nekem, és megrendelem. Ezek a növények: Fehér zsálya, sivatagi zsálya, oosha gyökér, édesfű ( !!! ), cédrus, illetve növények gyantái is nagyon jók, pl copal.

sweet grass, édesfű

Sweet Grass

 

Copal

Copal

 

White SageWhite sage bundle

White Sage

 

 

E-bay-en több tökéletes bolt van pl Essencial Dreams ( http://stores.ebay.com/Essencial-Dreams ), ahonnan érdemes választani. Innen meg egy lépés, hogy a saját magunknak megfelelő illatot állítunk össze.

Sokkal meghittebb, és tisztább élményekben lehet részünk, hisz a saját energiánk köszön vissza az adott illatból esetleg, de szertartások alatt is sokkal tisztább, hisz pontosan tudjuk mit, és miért ( az alapanyagra gondolok ) füstölünk. Innentől tényleg lehet a gyógyítás a cél egy gyógynövény keverékkel vagy egyféle gyógynövénnyel, vagy az az illat tisztaságának élvezete.

Próbáljátok ki, ha apróság is, de megéri!

 

Módosítás dátuma: 2010. december 11. szombat, 16:02
 


Támogatja a Travel Joomla Theme, Microsoft Office 2010. Designed by: joomla video tutorials hosting Valid XHTML and CSS.