Csiki gó verseny

csiki2Ma volt a Csiki felnőtt gó verseny, mely savát borsát az adta, hogy 60 perces szintidővel zajlott…. Legalábbis a versenykiírás szerint…. Persze valójában…. Nos x év szervezői tapasztalattal a hátam mögött annyi a véleményem, hogy játékszervezésre majdhogynem tökéletesen alkalmatlan ember kezei közül nem is jöhet ki patent verseny. 

Bár az is lehet, csak én vagyok  maximalista, vagy csak én gondolom azt, hogy ha már verseny, ami ráadásul hivatalos és minősítő, akkor azt nem úgy kellene lebonyolítani, mintha kocsmában játszanánk.

csiki4

Maga a versenykiírás, ami több hete megtalálható volt a Magyar Gó Szövetség oldalán arról szólt, hogy felnőtt verseny ( 20 + ), két napos, 60 perces idő + 15 lépés/5perc. Nevezés 9:40-től. a verseny meg 10:00-kor indul. Ehhez képest a “fő” szervező becsúszik negyed óra késéssel kb, majd a versenyzők készítik fel a termet a versenyre, de biztos túlzott maximalizmus, hogy ha szervezek egy versenyt, akkor legalább egy fél, hanem egy órával előbb odaérjek és mire megérkeznek a nevezők, minden készen álljon a verseny kezdésére. Így a 10 órás kezdésből lett 10:45. Persze ezt is egy kisebb kaotikus állapot előzte meg. A “fő” szervező fittyet hányva a hivatalos versenykiírásra közölte, hogy nem felnőtt verseny, nem két napos és rapid idővel megy. Elég komoly lehet a szövetség tekintélye, ha egy kiírt versenyt a szervező ott a helyszínen nem kis mértékben megváltoztat, hanem egy teljesen más versenyt bonyolít le. Értem én ha kevesen vannak, de ha csak 4 ember jön el egy versenyre, akkor 4 fővel megy a verseny, max utána ha van kedvük, akkor random összeüthetnek még egyet.

csiki3Az már külön hab a tortán, amikor felrója valakinek eme kaotikus állapotok között, hogy kommunikálni kellene a versenyről… Wtf…??? Ha egy versenyző el tudja olvasni a kiírást, hogy milyen versenyre szeretne nevezni, akkor mi gátolja meg ebben azt, aki elvileg szervezi? És a cseresznye a tortán levő habra. Ha egy játékost zavar a gyerekzsivaj, és betesz egy fülhallgatót a fülébe, hogy ne adj isten tudjon koncentrálni, ez a “fő” szervező kezd előadást tartani a nemzetközi szabályokról és arról, hogy ez mindenhol tilos. Ez érthető lenne ha olyan volumenű verseny lenne. De ha már valaki ezzel takarózik, akkor ugyanezt a profizmust miért nem viszi át a szervezésbe?

Hát ennyi szösszenet futotta eme versenyről. Ezt leszámítva tényleg jó hangulatú verseny volt, összesen 5 fordulóval. Az eredményeket később ( nem vártam meg az eredményhirdetést ) közzé teszem.

 

2 hozzászólás a(z) “Csiki gó verseny” bejegyzéshez

  1. A kritikád teljes mértékben jogos. Ennyire komoly versenykiírás “be nem tartása” nem is emlékszem, hogy történt-e már valaha. Sajnos nem voltam ott a helyszínen, hogy megakadályozhattam volna. A Gószövetség nevében is elnézést kérek tőled. Tenni fogok érte, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Remélem visszanyerjük a bizalmad egy másik verseny alkalmával.

  2. Szia Laci!

    Ez nem a Szövetség és versenyei felé történő csalódottság, inkább a kusza szervezés felé, amiről nem a szövetség tehet. Illetve eme cikk célja is egyfajta figyelemfelhívás volt, hisz ha ezen dolgok is felszínre kerülnek, akkor a jövőben ezeken javítva, csak színvonalasabb versenyek kerülhetnek megrendezésre. És a színvonal az, ami jelentősen segíthet a játékosállomány létszámának fejlesztésében. Amúgy lehet elsiklottam volna felette vagy megvonom a vállam, ha nem a “szakmám” a játékszervezés, még ha ennél “üzletiesebb” területen is ( szerencsejáték szervezés). Bár az, hogy fent van hetek óta egy versenykiírás és a szervező ezt a saját szakállára megváltoztatja csak bosszantó volt max. 🙂 A lényeg a játékon volt, és jó partik voltak. Bár ez a játékosok érdeme, az is igaz. Péternek felajánlottam, hogy a következő versenyt ha szervezi, akkor segítek neki.

Vélemény, hozzászólás?